WILPF Nederland Bijeenkomst

Datum: 25-02-2023
Tijd: 10:30-14:45
Locatie: YMCA
Adres: F.C. Dondersstraat 23, Utrecht

Women's International League for Peace and Freedom Nederland (WILPF) nodigt jullie graag uit voor haar bijeenkomst op zaterdag 25 februari. Op deze dag wordt er een nieuwe start gemaakt met concrete voorstellen en oproepen aan jullie om samen tot een uitwerking te komen van een nieuwe opzet voor de toekomst van WILPF Nederland. 

Het ochtend gedeelte vindt plaats van half 11 tot ongeveer half 1 (inloop vanaf 10 uur). Het middaggedeelte van half 2 tot kwart voor 3 in de middag.  

In de ochtend wordt er een toelichting gegeven op de verschillende invullingen die tijdens vorige overleggen de revue zijn gepasseerd.

Dat betreft in eerste instantie:
Een werkgroep rond de ondersteuning van de Nederlandse liaison in de regio Europa met als doel: met andere Europese secties samen te werken aan regionale vraagstukken.

Dit is het soort werkgroep zoals we die al eerder kennen met de naam "Werkgroep Europa”. Regelmatig worden er in dat kader Europese online meetings gevolgd met de andere secties en er wordt uitgewisseld wat er in de Europese regio speelt en hoe we kunnen samenwerken om onze WILPF krachten te bundelen, bijvoorbeeld in het Europees parlement. Specifieke thema’s kunnen in de Werkplaatsbijeenkomsten met onze gehele sectie aan de orde worden gesteld.


Ten tweede:
Een ander soort werkgroep, met  thema’s  die inspelen op de actualiteit  met mogelijk gerichte acties. Bijv. aansluiten bij landelijke acties/demonstraties  samen met partner organisaties, en jaarlijks terugkerende activiteiten zoals de vredesweek , manifestaties, reacties op naderende verkiezingen etc. Het doel is bekendheid te geven aan de thema’s van WILPF en tevens aan onze organisatie.

Ook voor deze werkgroep kunnen de betreffende prioriteiten worden gelegd in de keuze van het onderwerp voor de werkplaatsbijeenkomsten. 

 We zouden, na de toelichting die nog wat uitgebreider aan de orde zal komen tijdens de 25ste februari, jullie graag willen op roepen tot deelneming aan een van deze werkgroepen.


Het middagprogramma wordt ingevuld  door Susi Snyder, voormalig SG van WILPF Internationaal, vervolgens werkend bij Pax en nu als Programma Coordinator bij ICAN. Haar lezing zal voornamelijk in het Engels gesproken worden.


Graag een berichtje over je komst. We zijn bezig de online verbinding te organiseren; we doen ons best dat voor elkaar te krijgen. Daarover volgen binnenkort meer details.

Graag tot 25 februari, Willo Buskes en Anke Kuiper (anke.kuiper@inter.nl.net)

 

Zie hier de volledige agenda.

Lees hier het verslag van de bijeenkomst in maart 2022.

Bekijk hier de PowerPoint Vluchtelingen in NL en Europa WILPF Werkplaats 2022.