YOUTH ENGAGEMENT in partnerships for development Expert meetup & online film festival.

Op 30 juni brengt Cordaid ontwikkelingsprofessionals en jonge leiders van over de hele wereld samen om betekenisvolle partnerschappen aan te gaan. Interessante discussies over betekenisvolle jongerenparticipatie worden afgewisseld met het online filmfestival 'Young People Behind Cameras' waarin jonge filmmakers uit conflictgebieden in Jemen, Irak, Mali, Oeganda en Ethiopië hun video's zullen uitzenden.

Jongeren vormen de meerderheid in veel door conflicten getroffen landen. Zij worden vaak onevenredig uitgedaagd door sociale, economische en politieke barrières en door traditionele machtsstructuren. Door jongeren zinvol te betrekken bij ontwikkeling, vredesopbouw en besluitvorming kunnen zij invloed uitoefenen op de
beslissingen die hun leven beïnvloeden, en creëert daardoor een grotere impact. Samen met jeugdleiders, beleidsadviseurs en besluitvormers zullen we deze kwesties bespreken in onze discussiesessie en nadenken over de films die in première gaan. Hun video's tonen de volharding van jongeren in het doorbreken van barrières van uitsluiting en het bevorderen van sociale verandering.

Lees de volledige uitnodiging en het programma hier.

DATUM & TIJD
30 juni 2022
13:30 - 15:30

REGISTRATIE
Om u in te schrijven stuurt u vóór 29 juni 2022 een e-mail naar Sabina Atzei: sabina.atzei@cordaid.org

LINK NAAR EVENEMENT
Het evenement zal live gestreamd worden op:
https://www.cordaid.org/en/young-people-behind-cameras/