Stichting Mukomeze

https://mukomeze.nl

Database

Name of organization/institution

Stichting Mukomeze

Website URL

https://mukomeze.nl

Organization details

Organisatie van het maatschappelijk middenveld

Description of your organization/institution

Mukomeze steunt overlevenden van seksueel geweld tijdens de genocide tegen de Tutsi's in Rwanda in 1994. Deze vrouwen, mannen en hun kinderen leven nog dagelijks met de gevolgen van deze afschuwelijke gebeurtenis. Mukomeze steunt hen, samen met onze partnerorganisatie Solace Ministries in Rwanda, en onze sponsors en donateurs, om hun sociale en economische onafhankelijkheid terug te krijgen.

Description of your main WPS related activities

De Stichting Mukomeze verbetert de levensomstandigheden van overlevenden van verkrachting en andere vormen van seksueel geweld tijdens de genocide tegen de Tutsi's in Rwanda in 1994. Door deze overlevenden fysiek, psychisch, materieel, sociaal, economisch en spiritueel te ondersteunen, draagt Mukomeze bij aan hun empowerment. Hierdoor kunnen zij in hun eigen bestaan voorzien en hoop krijgen op een waardige toekomst. Projecten zijn doorgaans gericht op landbouw, handvaardigheid, onderwijs en ondernemerschap, terwijl ook individuele steun wordt verleend.

Strategic outcome

4. Noodhulp, wederopbouw en herstel voorzien in de behoeften van vrouwen en meisjes en dragen bij tot hun empowerment

Sub-outcome 4

4.1 De lichamelijke, geestelijke en psychosociale gezondheid van vrouwen en meisjes is verbeterd, zowel binnen als buiten humanitaire en kwetsbare situaties, 4.2 De sociaaleconomische positie van vrouwen en meisjes is verbeterd, zowel binnen als buiten humanitaire en kwetsbare situaties

Type of Investment

Financieel

Country/Region

Rwanda

Time Frame

Op doorlopende basis - tot 5 jaar