PAX-netwerkbijeenkomst bescherming van burgers

DE DATUM VRIJHOUDEN

Noteer alvast de datum voor een uniek netwerkevenement over Bescherming van Burgers, georganiseerd door PAX in Den Haag op 21 maart 2024, waar een grote verscheidenheid aan experts samenkomt om het verleden, het heden en de toekomst van het PoC-veld te bespreken. Deze conferentie wordt een grotendeels informeel evenement gericht op het faciliteren van netwerken en het delen van geleerde lessen rondom belangrijke trends en thema's. Het programma combineert een paneldiscussie met een interactieve marktplaats van ideeën, gevolgd door een netwerkreceptie. Een formele uitnodiging en een bijgewerkt programma worden de komende weken verspreid.

Algemene details

Wanneer: 21 maart 2024 van 12.30-18.30 uur

Waar: The Hague Conference Centre, New Babylon(kaart)

Wie: Vertegenwoordigers van ministeries, academische en onderzoeksinstellingen, non-profitorganisaties, internationale instellingen en anderen die geïnteresseerd zijn in of werken aan PoC-gerelateerde thema's.

Concept Programma

12.30-13.30: Netwerklunch (optioneel)

13.30-13.45: Welkom

13.45-14.45: Panel over belangrijke lessen en implicaties voor de toekomst van PoC (met Lt. Gen. Kees Matthijssen (ret.), voormalig commandant van de MINUSMA-troepenmacht; Sarah Petrin, nonresident Fellow, Atlantic Council; anderen TBC)

14.45-15.00: Koffiepauze

15.00-16.30: Interactieve marktplaats van ideeën (belangrijkste onderwerpen: Nationale PoC-beleidsontwikkeling; Conflict en milieu; Mensgerichte benaderingen van veiligheid; en PoC-beleidsinitiatieven en -implementatie door het Nederlandse Ministerie van Defensie)

16.30-18.30: Netwerkborrel

Blijf op de hoogte voor meer details en om te RSVP-en.